Спомените ми за Дамаск са много болезнени, защото когато гледам

...
 Спомените ми за Дамаск са много болезнени, защото когато гледам
Коментари Харесай

В търсене на символите на мира: Храна срещу война

 

„ Спомените ми за Дамаск са доста мъчителни, тъй като когато виждам новините, или като знам какво се случва и сега – за някои хора това е покруса. За мен това е същински призрачен сън. Като видя в обществените мрежи неща, свързани с войната, на мен ми се случва да не дремя няколко дни. В момента и аз, и дъщерите ми не гледаме вести. Това просто ни унищожава живота. “

Загинал е пълководец на Революционната армия, както и дипломати

Това сподели в предаването „ 120 минути “ Шеф Имад Аларнаб - сирийски ресторантьор и бизнесмен, който е управлявал верига от лични заведения за хранене и заведения в Дамаск. Войната унищожава бизнеса му и го принуждава да стане емигрант, напускайки страната си.

„ Когато войната в Сирия стартира, не можех да мисля за духа си или за менталното си здраве. Това беше разкош. Най-важното за мен беше да избягам и да намеря безвредно място за дъщерите си. Когато унищожиха къщата ми, се пренесохме при родителите ми. След това те отидоха в Египет, аз не можех да си го разреша “, сподели още Имад.

 Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни 3 мин. Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни  Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода 3 мин. Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода " Петрохан "  Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария 2 мин. Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария  Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято 6 мин. Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято  Мюсюлманите честват Курбан Байрам 2 мин. Мюсюлманите честват Курбан Байрам  Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци 2 мин. Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци  Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни 3 мин. Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни  Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода 3 мин. Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода " Петрохан "  Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария 2 мин. Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария  Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято 6 мин. Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято  Мюсюлманите честват Курбан Байрам 2 мин. Мюсюлманите честват Курбан Байрам  Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци 2 мин. Първото евросело у нас с близо 50% изборна интензивност: Тук е прелестно, ние сме си европейци

Пътувайки от Ливан през Европа, Шеф Имад споделя своите кулинарни умения с други бежанци. През 2015 година той идва в Лондон и скоро по-късно фамилията му съумява да се причисли към него. Въпреки пристрастеността си към храната, той стартира работа на разнообразни места, в това число като авто търговец в първите си дни в Лондон.

Концепцията #DigitalDetox е формат, при който клиентите се отхвърлят от технологиите, с цел да се насладят на храната

„ Когато отпътувах в Лондон ми се постановяваше да работя като продавач на коли. Трябваше да печеля задоволително пари, с цел да подкрепя роднините си в Сирия. Започнах с миене на коли. Не беше доста прелестно, не ми харесваше, само че трябваше. И бях заставен да го направя, тъй като това беше единственото налично на пазара. Вечер работех като охранител. Бяха ми нужни няколко месеца да се възстановя “, изясни още той.

През 2020 година Шеф Имад отваря ресторанта " Imad's Syrian Kitchen " в Kingly Court в Сохо, Лондон. Imad's Syrian Kitchen е първата готварска книга на Шеф Имад Аларнаб. Тя показва силата на храната да ни сплотява и още с първото си издание се трансформира в бестселър.

В Южен Ливан са изумени двама членове на „ Хамас “

„ Имах възприятието, че в никакъв случай няма да съумея да отворя ресторант в Лондон. Но когато за първи път си видях името на табелата за мен беше като осъществен сън. Тогава ресторанта към момента не беше мой. Винаги съм имал шанс. Около мен имам хора ангели. И някак си нещата потръгваха “, описа Имад.

„ Започнахме през 2020 година. По това време бяха локдауните, отворихме чак през 2021 година. Имахме доста малко място. Имахме 40 места, само че ресторантът стана доста известен още оттогава. Имахме доста работа. В момента имаме 98 места. В ресторанта работят 42-ма души. Една от сервитьорките е българка и е от най-хубавите в екипа “, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.  

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР